Geleceğin geçmişte bıraktığı (remix :) )

Geleceğin geçmişte bıraktığı

Zaman ile hep ileriye gideriz, dünümüz hep geride kalır. Zaman ilerlerken hedef hep yarındır. Zaman dediğimizde bugündür. Dün bitti, yarın daha gelmedi.

            Gelirse gelecek hızlı gelecek. Ömür balon gibi...

Dünler çoğaldıkça, her dünde biraz daha biriktirerek bugüne taşıdığımız şeyler vardır. Toplum olarak, insanlık olarak, herkes için olmasa da bireysel olarak. Toplum ve insanlık olarak taşıdıklarımızdan bir tanesi teknolojidir. Bunu her geçen gün daha da gelişmesinden anlayabiliriz. Bir zamanlar telgrafa hayretle bakıyordu insanlar, şimdi ise akıllı telefonlar normal geliyor. Yeni neslin bugünü bizim dünümüzden biriktirip geldiklerimizle başlıyor. Belki zaman gelecek “bizim ışınlanmamız neden iki saniye daha uzun sürüyor” diye kızacaklar.

Evet, gün geçtikçe bazı şeyler gelişiyor fakat bu gelişen şeyler için bizden eksilen şeylerde var. En bariz örneklerinden biridir toplumda yalnızlaşma. Dünya nüfusu arttı artmasına ama insanlar artık küçük gruplar halinde yaşıyor, bireysel veya çekirdek aile şeklinde.

Geçmişteki bazı şeylerimizi günümüze taşıyıp, yarınımıza götüremiyoruz. Çünkü yer yok. Taşıyabileceğimiz bir sınır var. Bazı şeyleri götürürken bazı şeyleri bırakmak zorunda kalıyoruz.

Yazının düzenlenmeden önceki hali orjinali


0 yorum:

Yorum Gönder

yazı hakkında ne düşünüyorsun, paylaş bizimle.