Hayat Simulasyonu

Hayat Simulasyonları

Gelecekte teknoloji hayatımızın çok derinliklerine inecek gibi gözüküyor. Zaten çok yakınımızda olan, beraber yaşadığımız teknolojiyi vücudumuza dokunup hissedecek kadar yakınımıza alacağız. Simulasyonlar çok gelişecek. Günümüzde pilotlara eğitim olarak verilen uçak simulasyonunu biz evimizde oyun olarak oynayacağız. Belki de kansız cansız, elektrikle çalışan evcil hayvan robotlarımız olacak.
Eğlenmek için lunaparklara gidip korku trenine binmeyeceğiz.Takacağız “glass” gözlüğümüzü, kulaklığımızı görüntü üç boyutlu sesler üç boyutlu içindeymiş gibi trenimize bineceğiz. Bir operatör programı vasıtasıyla Çin’deki kepçesini kullanabilecek, bir gemi kaptanı 3-4 ay ailesinden uzak açık sularda gemi kullanmayıp gemisini evinden kontrol edebilecek.Artık yatalak hastalar taktıkları gözlük ve kulaklık sayesinde koşabilecek, hatta uçabilecek.
Hepimiz birer superman, spiderman olabileceğiz. Filmlerin önce görüntü kaliteleri düşüktü yükselttiler HD, ultra HD diye sonra 3 boyutluları çıktı, belki de gelecekte simulasyonlarla içine gireceğiz yani içinde gibi kamera biz nereye bakıyorsak orayı gösterecek. Televizyon dendiğinde akla dar bakışlı kutu gelecek.

Bu yazı Google glass gibi ürünlerin etkileri faydaları gibi de olabilir. Çünkü onları hatta daha ileri teknolojileri anlatıyor. Artık teknoloji hayatın daha derinlerine giriyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

yazı hakkında ne düşünüyorsun, paylaş bizimle.